New York

Afegelopen week voor het eerst sinds 2012 weer eens een bezoek gebracht aan the Big Apple. Leuke mensen ontmoet bij Citifield, het stadion van de New York Mets.  Jen in haar Miami Marlins outfit en ik in mijn Mets tenue zorgde voor volop aanspraak. Voor de wedstrijd ook samen nog wat handtekeningen gescoord van beide teams. Een ander hoogtepunt was het bezoek aan het net geopende  Oneworld Observatory in de Freedom Tower. Dit bezoek had nogal wat voeten in de aarde aangezien ik zo slim was geweest om de verkeerde datum te boeken na onze vakantie en ook nog eens om 23 uur ‘s avonds. Uiteindelijk dus maar een paar extra tickets geboekt en zowel ‘s avonds als overdag genoten van het schitterende uitzicht.

Naast de Freedomtower is op het voormalige Ground Zero tevens het 9/11 memorial museum zeer de moeite waard om te bezoeken. Met name de terug gevonden eigendommen van de slachtoffers en de hulpverleners zorgen er voor dat de verschrikkelijke horror van deze aanslag heel dichtbij komt.

Een bezoek aan New York is natuurlijk nooit compleet zonder Central Park. Als echte Hollanders deze keer het park per fiets helemaal verkend.

 

thumb_IMG_0923_1024 thumb_IMG_1004_1024

Lunchen met de selectie

Al weken had ik er naar toe geleefd en vandaag was het dan zo ver. Op uitnodiging van Opel mocht ik vandaag samen met de andere gelukkigen een vorkje
komen prikken met de Feyenoord selectie en technische staf in de Kuip. Daar zit je dan ineens tussen de spelers die je normaal op het veld aanmoedigt. Na afloop was er tevens de gelegenheid om handtekeningen te scoren. Mijn verzameling gesigneerde Feyenoord shirts is dan ook weer flink uitgebreid.

219412faea05a77f84b974ff520cdcae_660_462_crop e0c1d2fef483cf572beec9cdb2e39402_660_462_crop

Wintersport

Afgelopen week in Söll Oostenrijk genoten van een heerlijke week in de sneeuw. Samen met Jennifer en mijn vaste ski maat Simon het hele Wilder Kaiser ski gebied onveilig gemaakt. Na vele jaren in Wagrain te hebben geskied heerlijk om nieuwe pistes te ontdekken. Goede gesprekken hier, een Obstlertje daar, een prima vakantie met elkaar.

ski ski2

Dag Bommel

Bijna 7 jaar geleden kwam Bommel in ons leven. Na een zoektocht langs asiels in Zaltbommel, Den Bosch kwamen we hem in Eindhoven in het asiel tegen. Tussen een scala aan andere katten zat hij daar in zijn kooitje. Hij keek naar mij en ik naar hem en we wisten beiden direct dat het goed was. Hoewel we eigenlijk alleen kwamen kijken ging je gelijk met ons mee naar huis. In het asiel hadden ze je Nova genoemd maar die naam was veel te suf voor jou. We besloten je Bommel te noemen, naar onze nieuwe woonplaats. Voor je in het asiel terecht kwam had je vorige eigenaar je op straat achter gelaten dus je moest weer leren vertrouwen in mensen. Na een paar jaar besloten we ook nog twee maatjes voor je in huis te nemen, twee kittens genaamd Quinty en Quizno. Je moest erg wennen aan al die drukte om je heen en liet duidelijk blijken wie de baas in huis was. Na verloop van tijd werd met name Quizno echter je vriendje. Met z’n allen in het weekend tussen ons in liggen op bed, elkaars brokken op snoepen en samen spelen in de tuin. Helaas werd je ook regelmatig geplaagd door je gezondheid. Vaak was je vacht dusdanig geïrriteerd dat je jezelf kale plekken plukte van de jeuk. Door de medicatie tegen de jeuk ontwikkelde je ook suikerziekte. Aangezien leven met voortdurende jeuk en een lampenkap om je koppie geen leven was besloten we de jeuk te bestrijden en niet de suiker. Toch nog onverwacht werd je begin 2015 ernstig ziek, longontsteking. Hoewel we alles nog hebben geprobeerd van antibiotica tot prednison bleek je lijfje danig verzwakt. De suiker had je hersenen bereikt waardoor je epileptische aanvallen kreeg. Na zorgvuldig overleg met de dierenarts moesten we tot ons grote verdriet besluiten om je uit je lijden te verlossen. Alsof je het aanvoelde kwam je de laatste avond nog 1 keer lekker tussen ons liggen op bed, tevreden purrend als altijd. De laatste ochtend was er één met heel veel tranen. Je voelde ons verdriet zoals altijd, op jouw manier probeerde je ons nog te troosten. De klok tikte steeds dichter naar 11:30. Het tijdstip dat de dierenarts bij ons thuis zou komen. Tegen beter weten in voelde ik me schuldig omdat jij niet wist wat er stond te gebeuren. Je bleef rustig op je dekentje liggen, zachtjes knorrend. De dierenarts was lief en begripvol voor ons verdriet. Wederom bleek hoe enorm graag je wilde leven. De normaal fatale dosis van de tweede injectie bleek onvoldoende om jou klein te krijgen. Uiteindelijk moest er een dosis aan te pas komen genoeg om een grote hond te vellen. Wij zullen nu verder moeten zonder jou en dat zal moeilijk zijn. Nooit meer op schoot, nooit meer van ons eten snoepen, nooit meer samen “kletsen”. Rust zacht lieve Bommel, je hebt voor altijd een speciaal plekje in ons hart.

IMG_1115.JPG

Nieuw Begin 2015

Niks rustiger dan op nieuwjaarsdag lekker uitbuiken en bijkomen op de bank. Nieuwjaarsconcert, beetje darts kijken. Gezien de veranderde privacy regelgeving op Facebook zal onze persoonlijke content voortaan gewoon weer te volgen zijn op dit weblog. Hoop dat jullie ons ook gewoon hier blijven volgen. Wij waren overigens niet de enigen die moesten bijkomen. De katten zochten naar al het geknal van gisteren duidelijk ook toe aan wat rust. Hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad?

IMG_0063 (2)

1 2 3 4 20