Jan 19 2015

Wintersport

Published by under personal,travel

Afgelopen week in Söll Oostenrijk genoten van een heerlijke week in de sneeuw. Samen met Jennifer en mijn vaste ski maat Simon het hele Wilder Kaiser ski gebied onveilig gemaakt. Na vele jaren in Wagrain te hebben geskied heerlijk om nieuwe pistes te ontdekken. Goede gesprekken hier, een Obstlertje daar, een prima vakantie met elkaar.

ski ski2

Comments Off

Jan 11 2015

Dag Bommel

Published by under kat,life,personal

Bijna 7 jaar geleden kwam Bommel in ons leven. Na een zoektocht langs asiels in Zaltbommel, Den Bosch kwamen we hem in Eindhoven in het asiel tegen. Tussen een scala aan andere katten zat hij daar in zijn kooitje. Hij keek naar mij en ik naar hem en we wisten beiden direct dat het goed was. Hoewel we eigenlijk alleen kwamen kijken ging je gelijk met ons mee naar huis. In het asiel hadden ze je Nova genoemd maar die naam was veel te suf voor jou. We besloten je Bommel te noemen, naar onze nieuwe woonplaats. Voor je in het asiel terecht kwam had je vorige eigenaar je op straat achter gelaten dus je moest weer leren vertrouwen in mensen. Na een paar jaar besloten we ook nog twee maatjes voor je in huis te nemen, twee kittens genaamd Quinty en Quizno. Je moest erg wennen aan al die drukte om je heen en liet duidelijk blijken wie de baas in huis was. Na verloop van tijd werd met name Quizno echter je vriendje. Met z’n allen in het weekend tussen ons in liggen op bed, elkaars brokken op snoepen en samen spelen in de tuin. Helaas werd je ook regelmatig geplaagd door je gezondheid. Vaak was je vacht dusdanig geïrriteerd dat je jezelf kale plekken plukte van de jeuk. Door de medicatie tegen de jeuk ontwikkelde je ook suikerziekte. Aangezien leven met voortdurende jeuk en een lampenkap om je koppie geen leven was besloten we de jeuk te bestrijden en niet de suiker. Toch nog onverwacht werd je begin 2015 ernstig ziek, longontsteking. Hoewel we alles nog hebben geprobeerd van antibiotica tot prednison bleek je lijfje danig verzwakt. De suiker had je hersenen bereikt waardoor je epileptische aanvallen kreeg. Na zorgvuldig overleg met de dierenarts moesten we tot ons grote verdriet besluiten om je uit je lijden te verlossen. Alsof je het aanvoelde kwam je de laatste avond nog 1 keer lekker tussen ons liggen op bed, tevreden purrend als altijd. De laatste ochtend was er één met heel veel tranen. Je voelde ons verdriet zoals altijd, op jouw manier probeerde je ons nog te troosten. De klok tikte steeds dichter naar 11:30. Het tijdstip dat de dierenarts bij ons thuis zou komen. Tegen beter weten in voelde ik me schuldig omdat jij niet wist wat er stond te gebeuren. Je bleef rustig op je dekentje liggen, zachtjes knorrend. De dierenarts was lief en begripvol voor ons verdriet. Wederom bleek hoe enorm graag je wilde leven. De normaal fatale dosis van de tweede injectie bleek onvoldoende om jou klein te krijgen. Uiteindelijk moest er een dosis aan te pas komen genoeg om een grote hond te vellen. Wij zullen nu verder moeten zonder jou en dat zal moeilijk zijn. Nooit meer op schoot, nooit meer van ons eten snoepen, nooit meer samen “kletsen”. Rust zacht lieve Bommel, je hebt voor altijd een speciaal plekje in ons hart.

IMG_1115.JPG

Comments Off

Jan 04 2015

Nieuwe hobby

Mijn nichtje van 3 heeft bij ons gelogeerd… Samen kleuren en tekenen en nu heeft tante Jen een nieuwe hobby!

IMG_4076.JPG

IMG_4075.JPG

Comments Off

Jan 02 2015

Nieuw Begin 2015

Published by under personal

Niks rustiger dan op nieuwjaarsdag lekker uitbuiken en bijkomen op de bank. Nieuwjaarsconcert, beetje darts kijken. Gezien de veranderde privacy regelgeving op Facebook zal onze persoonlijke content voortaan gewoon weer te volgen zijn op dit weblog. Hoop dat jullie ons ook gewoon hier blijven volgen. Wij waren overigens niet de enigen die moesten bijkomen. De katten zochten naar al het geknal van gisteren duidelijk ook toe aan wat rust. Hoop dat jullie een mooie jaarwisseling hebben gehad?

IMG_0063 (2)

One response so far

Dec 20 2014

Wisselautomaat

Published by under Uncategorized

Bende rooft geldwisselautomaat via @telegraaf

Comments Off

Oct 13 2013

American Sports Summer

Published by under personal,travel

Mooie Amerikaanse sportzomer dit jaar. Zo zag ik de afgelopen maanden de Philadelphia Flyers, de Cincinnati Reds, de Philadelphia 76’ers 2x, de Miami Marlins en de Miami Dolphins spelen. Ter afsluiting staat er over twee weken nog een wedstrijd van de San Francisco 49’ers op het programma in London.

IMG_1189

Comments Off

Oct 16 2012

Bingo

Published by under life,personal

Ik eerder vanavond nog grappen dat Jennifer zonder prijs het huis niet meer in zou komen na haar personeelsvereniging bingo. Komt ze net thuis met de hoofdprijs van 250 euro. Het kan raar lopen.

Comments Off

Jun 25 2012

Euro 2012

Published by under travel

Op uitnodiging van Coca-Cola afgelopen week drie dagen in Polen geweest rond de kwart finale tussen Tsjechie en Portugal in Warschau. Naast de wedstrijd in het Stadion Narodowy  tevens een bezoek gebracht aan het oude centrum van Warschau, wat inmiddels op de werelderfgoed lijst van Unesco staat.

 

Comments Off

Jun 14 2012

Oahu

Published by under travel

Op 10000 meter hoogte onderweg naar New York mooi de rust om terug te kijken op onze tijd op Oahu. De afgelopen 10 dagen hebben we op Waikiki Beach in Honolulu doorgebracht. De eerste dagen een auto gehuurd waardoor we het eiland rond konden touren. Een van de meest indrukwekkende ervaringen vond ik ons bezoek aan Pearl Harbor. Typisch hoe wij bij oorlog altijd aan Europa en de Duitsers denken terwijl de oorlog daar vooral over de pacific en Japan gaat. Hoewel Waikiki Beach een groot toeristen paradijs is konden we dankzij ons bezoek aan het Polynesian Cultural Center toch een beeld vormen van de traditionele cultuur.
Hoewel het op Waikiki Beach heerlijk toeven was voelde het af en toe wel heel dubbel om gelijk achter het strand de daklozen op straat te zien liggen.

Comments Off

Mar 27 2012

De Kuip 75 jaar

Als klein jochie van 6 nam mijn vader me voor het eerst mee naar de Kuip. Het was nog in de tijd dat je een brief schreef naar de klantenservice van Feyenoord en je gewoon de kaartjes thuis gestuurd kreeg. Clubcards moesten nog bedacht worden en kaartjes hadden nog zo’n mooi scheurstrookje. Die lelijke tunnelbuis was er nog niet op het voorplein en ook het maasgebouw bestond nog niet. Getraind werd er gewoon nog naast het stadion. Ik was direct verkocht voor het leven. Door de jaren heen zag ik er grootheden als van Hanegem, Cruijff en Gullit het Feyenoord shirt dragen. Ik zag er Feyenoord spelen tegen topclubs als Juventus, Chelsea en Inter Milaan. Werd er gek van geluk toen Feyenoord er kampioen werd en er de UEFA Cup won. Ook naast het voetbal viel er door de jaren heen genoeg te genieten in de Kuip. Zag er internationale sterren als Madonna en Prince in concert, maar ook nationale grootheden als Marco Borsato en Doe Maar. Door de jaren heen is de Kuip altijd mijn voetbal tempel gebleven waar ik om de twee weken graag kom om mijn “geloof” te belijden. Na 75 jaar een instituut in Nederland waar ik nog lang mooie momenten hoop te beleven.

Comments Off

Next »