Liefdes Sloten

Een raar gebruik hier in Keulen, waar niemand exact van weet wie er mee begonnen is of waar het precies vandaan komt? Op de Hohenzollernbrug hangen mensen een slot aan het hek tussen het voetgangers gedeelte en het spoor om hun liefde te bezegelen en kenbaar te maken. Om het ritueel compleet te maken gooi je vervolgens de sleuteltjes van het hangslot in de Rijn. Wat een aantal jaren geleden begonnen is met een hand vol sloten is inmiddels uitgegroeid tot een brug met vele duizenden sloten. Aangezien Jen en ik deze week 5 jaar getrouwd zijn mocht ons eigen liefdes slot hier natuurlijk niet tussen ontbreken.

One Comment

  1. Catharina says:

    Het gebruik komt uit Italie nav van de film ‘Ho voglia ti de’. In Italie is het nu een hype, in Rome zagen we het overal.

    Wij waren in mei 5 jaar getrouwd en hebben dat ook in Keulen met een slotje gevierd.

    En aan de nieuwe IJsselspoorbrug hier bij Zwolle hebben we als eersten een slotje gehangen. Heel lang hing dat daar helemaal alleen, nu hangt er er eentje bij.

    Daar heb ik ook over geblogd maar aangezien het VKblog definitief op zwart is en het weblog tijdelijk kan ik geen link geven.