De Kuip 75 jaar

Als klein jochie van 6 nam mijn vader me voor het eerst mee naar de Kuip. Het was nog in de tijd dat je een brief schreef naar de klantenservice van Feyenoord en je gewoon de kaartjes thuis gestuurd kreeg. Clubcards moesten nog bedacht worden en kaartjes hadden nog zo’n mooi scheurstrookje. Die lelijke tunnelbuis was er nog niet op het voorplein en ook het maasgebouw bestond nog niet. Getraind werd er gewoon nog naast het stadion. Ik was direct verkocht voor het leven. Door de jaren heen zag ik er grootheden als van Hanegem, Cruijff en Gullit het Feyenoord shirt dragen. Ik zag er Feyenoord spelen tegen topclubs als Juventus, Chelsea en Inter Milaan. Werd er gek van geluk toen Feyenoord er kampioen werd en er de UEFA Cup won. Ook naast het voetbal viel er door de jaren heen genoeg te genieten in de Kuip. Zag er internationale sterren als Madonna en Prince in concert, maar ook nationale grootheden als Marco Borsato en Doe Maar. Door de jaren heen is de Kuip altijd mijn voetbal tempel gebleven waar ik om de twee weken graag kom om mijn “geloof” te belijden. Na 75 jaar een instituut in Nederland waar ik nog lang mooie momenten hoop te beleven.