New York

Afegelopen week voor het eerst sinds 2012 weer eens een bezoek gebracht aan the Big Apple. Leuke mensen ontmoet bij Citifield, het stadion van de New York Mets.  Jen in haar Miami Marlins outfit en ik in mijn Mets tenue zorgde voor volop aanspraak. Voor de wedstrijd ook samen nog wat handtekeningen gescoord van beide teams. Een ander hoogtepunt was het bezoek aan het net geopende  Oneworld Observatory in de Freedom Tower. Dit bezoek had nogal wat voeten in de aarde aangezien ik zo slim was geweest om de verkeerde datum te boeken na onze vakantie en ook nog eens om 23 uur ‘s avonds. Uiteindelijk dus maar een paar extra tickets geboekt en zowel ‘s avonds als overdag genoten van het schitterende uitzicht.

Naast de Freedomtower is op het voormalige Ground Zero tevens het 9/11 memorial museum zeer de moeite waard om te bezoeken. Met name de terug gevonden eigendommen van de slachtoffers en de hulpverleners zorgen er voor dat de verschrikkelijke horror van deze aanslag heel dichtbij komt.

Een bezoek aan New York is natuurlijk nooit compleet zonder Central Park. Als echte Hollanders deze keer het park per fiets helemaal verkend.

 

thumb_IMG_0923_1024 thumb_IMG_1004_1024